Een succesvolle uitnodiging versturen voor een feestje, dat doe je zo!

08 mei 2017

Bij het geven van een feest is het belangrijk dat de gasten ook komen opdagen. Deze moeten daar natuurlijk wel voor worden uitgenodigd. De gasten kunnen op veel verschillende manieren bereikt worden om ze uit te nodigen. Denk hierbij aan een kaart, een e-mail, maar ook via een sms of een belletje kan men bereikt worden. Een succesvolle uitnodiging versturen heeft echter nog wat haken en ogen, lees snel verder in het artikel hoe je dit doet!

Het soort feest en medium

Een feest kan gegeven worden voor een verjaardag, bruiloft, jubileum en nog veel meer gelegenheden. Het soort feest bepaald mede hoe de uitnodiging eruit moet zien en via welke manier(en) deze verspreid moet worden. Een uitnodiging voor een bruiloft wordt vrijwel altijd via een kaart met de post gestuurd. Een verjaardagsuitnodiging van een familielid kan via een e-mail of belletje geregeld worden. De verschillende medium die je kan gebruiken zijn bijvoorbeeld: een kaart, een e-mail, een sms of appje, Facebook uitnodiging en ga zo maar door.

Layout

De layout van de kaart moet passen bij het feest en de doelgroep. Het moet pakkend zijn en de aandacht van de ontvanger trekken. Een juiste layout creëert tevens ook een sfeerbeeld en maakt de gasten enthousiast om op te komen dagen. Een grote opkomst is natuurlijk altijd gewenst, een uitnodiging speelt hier een grote rol in!

Inhoud van de uitnodiging

De uitnodiging moet informatie bevatten waar de ontvanger wat aan heeft. De datum, locatie en tijdstip zijn het voornaamste, zonder deze informatie kan de ontvanger er niks mee. Verder is het handig nog wat praktische informatie te delen zoals parkeergelegenheid, wel of geen introducé mogelijkheid en cadeau wensen (indien van toepassing). De inhoud moet ook het thema, de sfeer of gelegenheid van het feest goed weergeven en de genodigden een idee geven wat zij kunnen verwachten. Dit kan zowel op schrift als met afbeeldingen worden verduidelijkt.

Doelgroep

De doelgroep is zeer belangrijk en bepalend voor het feest. Bij een verjaardagsfeest zijn dit normaliter vrienden en familie. Bij een personeelsfeest zijn dit uiteraard de personeelsleden maar ook aanhang mag vaak meekomen. Bij een groter feest of evenement is de doelgroep soms wat moeilijker te bepalen, het is echter wel belangrijk om dit duidelijk te hebben. Zo kan je de doelgroep aanspreken en de uitnodiging hierop aanpassen.

Tijdsbestek tussen uitnodiging en feest

De uitnodigingen voor een feest of evenement moeten ruim van tevoren worden rondgestuurd. Zo zijn de gasten tijdig bekend gemaakt met het feest en kunnen zij de datum vrijhouden of eventuele eerder planningen verschuiven naar een andere dag. Doe het niet te ver van te voren, want dan kan het feest vergeten worden. Het beste is om de gasten zo’n 5 weken van tevoren in te lichten over het feest om voor een grote opkomst te zorgen.

Mocht je nog vragen hebben of graag advies willen over het huren van een partytent of andere partymaterialen bij Partytentverhuur Tilburg dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!