Maak je feest compleet met deze 4 onmisbare items!

12 september 2017

Bij het geven van een feest komt veel kijken. Zo zijn er diverse zaken die geregeld moeten worden, denk hierbij aan: geluid, licht, eten –en drinken, locatie, uitnodigingen en ga zo maar door…. Een aantal items mogen echter niet ontbreken om je feest compleet te maken. In onderstaand artikel zijn deze op een rijtje gezet!

Partytent

Er kan gekozen worden voor een gevestigde locatie zoals een bestaand pand voor feesten en partijen. Ook kan een locatie worden gehuurd waarbij men zelf nog voor overkapping moet zorgen (binnentuin, park etc.) Of een feest kan gegeven worden in eigen tuin, dit ligt natuurlijk geheel aan de omvang van het feest en de genodigden. Een partytent is hiervoor ideaal, hiermee creëer je binnen een mum van tijd een feestplek. De locatie kan zelf worden gekozen (eventueel in overleg met de gemeente), denk aan een bruiloft op het strand, een verjaardag in de tuin of een buurtfeest op de hoek van de straat.

Indien je weinig tijd hebt en nog tientallen andere zaken moet regelen is de easy up tent zeer geschikt. Deze staat binnen enkele minuten op en geeft je genoeg ruimte om de tent aan te kleden of andere zaken te regelen.

Statafels

Een feestlocatie kan aangekleed worden met diverse items zoals: stoelen, banken, een dansvloer, eethoek en ga zo maar door. Hierbij mogen de statafels zeker niet ontbreken! Deze tafels zijn namelijk erg handig om hapjes op te zetten en de gasten kunnen er hun eigen drinken op kwijt. Naast functioneel zijn zorgt de tafel ook voor een goed gesprek onder de gasten en kunnen zij er lekker aan ‘hangen’ en kletsen.

Verlichting

Een feest is niks zonder sfeer en decoratie. Zorg dus voor een aangekleed feest (zeker als het een themafeest betreft) en voer dit ook door in eventuele bekers en borden. Muziek kan veel doen voor de sfeer maar vergeet ook zeker feestverlichting niet. Warme lampen zijn zeer sfeervol en ook gekleurde lampen passen goed bij elk soort feest. Verlichting is zowel functioneel bij donkere avonden (een uitgelopen barbecue) als sfeervol voor de genodigden.

Eten –en drinkmogelijkheden

Ten slotte is eten –en drinken onmisbaar op elk feest, de mate en keuze verschilt natuurlijk wel. Bij een bruiloft zal dit gaan om een 3/4/5 gangen menu of een buffet, bij een verjaardag zal het meer om zoete en hartige hapjes gaan. Een feest in de lente of zomer vraagt natuurlijk om een barbecue en biertap (ook onmisbaar buiten de zomer). Houdt rekening met vegetariërs en mensen met allergieën, zorg voor genoeg variatie en laat het feest beginnen!