De hoogte van een partytent en wat u daarover moet weten

03 juli 2016

Je denkt waarschijnlijk: “waarom zou ik dit moeten weten??” Wij kunnen het je vertellen. Wanneer je een partytent op wilt zetten is het vaak verstandig om de hoogte hiervan te weten. Op deze wijze kun je erachter komen of de tent tegen je huis aan gezet kan worden zonder dat hij bijvoorbeeld in de weg zit van de zonnewering. Misschien kan de tent zelfs in uw huis. Het enige wat u daarvoor hoeft te weten, is de hoogte… Daarom zijn wij voor je gaan meten

Buitenkant

Maar waarom is het nou zo belangrijk om te weten hoe hoog zo’n partytent is? Veel mensen willen graag de hoogte weten van een partytent wanneer ze deze binnen willen plaatsen. Bijvoorbeeld in een sporthal voor een beurs of ander evenement. Dit, uiteraard, om te voorkomen dat de tent het dak niet raakt. Dat heeft weer met de brandveiligheid te maken omdat de tent goed moet passen. Mocht je je zorgen maken hierom, dan moet je even contact op nemen met de brandweer. Zij kunnen je daar meer over vertellen.

Pagodetent-5x5-nieuw-300x286

 

Hoe dan ook, je wilt binnen niet de lampen van het plafond slopen wanneer je de tent opbouwt, logisch. Buiten kan het aan de andere kant natuurlijk ook van belang zijn om te weten hoe hoog je partytent nou werkelijk is. Dit omdat er bijvoorbeeld een overhangende boom in je tuin staat op de plek waar je je partytent op wilt gaan bouwen. Zowel de boom als de partytent hou je natuurlijk liever heel. Tegelijkertijd kan het fijn zijn als je partytent aansluit op je zonnescherm of bijvoorbeeld de achterdeur. Je zult dus even op moeten meten hoe hoog deze zaken precies zijn om te weten of dit eenvoudig aan te sluiten valt op elkaar.

Binnenkant

Behalve de buitenkant is natuurlijk ook de hoogte aan de binnenkant van de tent relevant. Stel dat je een podium wilt plaatsen dan is het toch vervelend als deze mensen met hun hoofd tegen het dakdoek aan staan.

partytent-binnenkant-huren-300x225

 

Ingerichte tent

Een ander voorbeeld is dat we tegenwoordig veel planten tegenkomen in een partytent. Planten vullen de ruimte goed op en “breken” je ruimte op positieve wijze. Er worden zelfs partytenten over jongen boompjes geplaatst. Dit kan een leuk effect hebben, maar een voorwaarde is wel dat je partytent over je jongen boom heen kan. Daarnaast, wanneer je veel mensen gaat uitnodigen, oogt een hogere partytent ruimer en dit geeft meer rust voor je gasten. Let er dus ook goed op welke eisen je stelt. Wil je veel ruimte of juist een gezellige en knusse sfeer?

Hoogte

Hoe hoog de tenten nu daadwerkelijk zijn hebben we je daarom even voor je op een rijtje gezet.? De hoogte van de partytent wordt ook wel de nokhoogte genoemd. En deze nokhoogte is afhankelijk van de breedte van de partytent. Bij partytenen geldt de volgende maten:

Partytent van 3 meter breed: 270 cm
Partytent van 4 meter breed: 305 cm
Partytent van 6 meter breed: 320 cm
Stertent van 10 meter breed: 500 cm

Let wel op de volgende punten:

Dubbele tenten
Let erop dat bij een tent van 6 meter breed erop dat het ook daadwerkelijk één tent is. Soms worden er twee tenten van 3 meter breed naast elkaar gezet. In dit geval is de nokhoogte niet 320 cm maar 270 cm. Dit geld vaak ook voor tenten van 8 meter breed. Deze zijn meestal opgedeeld in twee tenten van 4 meter breed. 

Opening
De nokhoogte is iets anders dan de openingshoogte. De openingshoogte is namelijk even hoog als de wandhoogte. Dit is doorgaans 1,70 meter door de flappen van de zijwand. Gasten die langer zijn dan 1,70 meter zullen dus echt even mogen bukken. Maar zorg er ook voor dat bijvoorbeeld groot meubilair of planten altijd door de opening kunnen. Of zet dus de tent hier overheen. Let er daarnaast op dat wanneer u de tent aan laat sluiten op uw huis een eventuele deur vaak niet (ver) open kan omdat deze dan tegen de tent aan komt.

Tent hoger maken
Probeer de tent vooral niet hoger te maken dan dat hij al is. Bijvoorbeeld met stenenblokken of obstakels onder de staanders. Hier wordt een partytent zeer instabiel door. Zeker met slecht weer is dit af te raden.

Mocht u nog vragen willen hebben of advies willen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.